Ku jemi

Hotel Careggi ndodhet në Via Taddeo Alderotti 43, në lagjen Rifredi.  Vendndodhja e tij, afër Universitetit dhe Qendrës Spitalore Careggi, ju lejon të arrini në spitalin ortopedik dhe oftalmologjik në pak minuta në këmbë. ,  Kompleksi Mësimor i Universitetit të Firences në Viale Morgagni, Nuovo Ingresso Careggi (N.I.C.), Shtëpia e të moshuarve Villa Ulivella e Glicini dhe Qendra Demetra.  Spitali Pediatrik Meyer, një spital i ekselencës në nivel kombëtar, mund të arrihet lehtësisht në vetëm katër ndalesa në autobusin 33, stacioni “Alderotti – Grocco” i të cilit ndodhet vetëm 200 metra larg hotelit, në numrin 44 (të kuqe) të Via. Alderotti .

Për të arritur në Hotel me tramvaj, duke ardhur nga qendra dhe aeroporti, ndalesa e rekomanduar është “Poggetto”, e cila ndodhet vetëm 300 metra nga hoteli.

tram-firenze

Lëvizja nga Hotel Careggi në atraksionet kryesore të qytetit është jashtëzakonisht e thjeshtë falë tramvajit T1 (blu e çelët).

Merrni tramvajin T1 në ndalesën “Morgagni / Università” (4oo metra nga hoteli) drejt Villa Costanza dhe mund të arrini lehtësisht:

Qendra e Ekspozitave Fortezza da Basso (ndalesa “Fortezza”);
Qendra Historike dhe Stacioni Santa Maria Novella (ndalesa “Valfonda Stazione SMN”);
stacioni i autobusit në Via Santa Caterina da Siena (ndalesa “Alamanni Stazione”);
aeroporti (ndalesa “Alamanni Stazione”) dhe më pas drejtimi i tramvajit T2 “Peretola Aeroporto);
Stacioni i autobusëve Leopolda Station (ndalesa “Porta al Prato – Leopolda”);
parkingu i autostradës A1 (terminus Villa Costanza) ku ndodhet stacioni i autobusëve në distanca të gjata (Flixbus, etj.)

Linja e tramvajit është gjithashtu e lidhur me linjat kryesore të autobusëve urbanë dhe interurbanë për lëvizjen në zonën metropolitane të Firences.

 Për më shumë informacion mbi oraret e tramvajit në Firence mund të vizitoni faqen zyrtare të Gest

Ndalesat e tramvajit në Firence